Een handgeschilderd portret met acrylverf, penseel en paletmes op canvas!

Jarenlang heb ik gewerkt met acrylverf, ecoline, kleurpotlood, pen en inkt op illustratiekarton. De afgelopen 20 jaar heb ik hoofdzakelijk de computer gebruikt voor het digitaal teken en schilderen. Het tekenen van portretten is me altijd al goed afgegaan. Mijn eerste ‘grote’ werk was een portret van mijn opa en oma toen ze 50 jaar getrouwd waren. Dat portret was eveneens gemaakt met acrylverf maar dan op illustratiekarton. Ik kwam toen nèt van de opleiding en waagde hiermee een behoorlijke sprong in het diepe. De latere portretten maakte ik hoofdzakelijk met (kleur)potlood. 
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: De laatste maanden ben ik weer terug gegaan naar mijn roots en ben ik opnieuw gaan schilderen met acrylverf, maar dit keer op canvas. Dat was in het begin best spannend maar al gauw had ik de slag te pakken. Op deze pagina mijn meest recente creaties: een portret van onze kleinzonen Fabian en Fedde en onze kleindochter Jente op een formaat van 100 x 100 cm. Ik probeer met mijn portretten een extra dimensie toe te voegen en het meer te laten zijn dan alleen maar een portret.
Het schilderij moet – als het even kan – een verhaal vertellen of een achterliggende gedachte hebben. In het geval van dit tweeluik van Jente zijn dat de vlinders die vanuit de hand van Jente van het ene doek in het andere fladderen. Jente is dan ook een echt Lentekind. 
 Wil je ook een uniek en handgeschilderd portret van mijn hand hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of door te bellen met 06 55 70 88 30.